tupakanhajun poisto

Tupakanhajun poisto on omanlaisensa projekti jokaisessa kiinteistössä

Jotta tupakanhajun poisto tai muu hajunpoisto onnistuu hyvin, se täytyy toteuttaa sinun huoneistosi tarpeisiin sopivin menetelmin. Meillä on pitkä kokemus hajunpoistoista, ja tiedämme, että jokainen hajunpoistoprojekti on erilainen: joissakin tiloissa on saatettu tupakoida 30 vuoden ajan, kun taas toisaalla huoneiston pinnat ovat altistuneet tupakansavulle vain muutaman kuukauden ajan. Jokaisessa projektissamme käytetään aina niiden tarpeisiin yksilöityjä hajunpoistomenetelmiä.

Tutkimme kaikki huoltokohteemme huolellisesti, jotta voimme määrittää, mikä olisi paras keino hajunpoistoon. Yleensä tupakanhajun tai muiden hajujen poistossa yhdistellään useita eri menetelmiä, jotta saadaan aikaan paras lopputulos. Toteutamme tupakanhajun poistojen lisäksi myös muita hajunpoistoja.

Hajunpoistoon sopivat toimenpiteet valitaan arvioinnin perusteella

Jos olet pohtinut, millainen projekti tupakanhajun poisto tai jonkin muun hajuhaitan poisto olisi sinun asunnossasi, sinun kannattaa ottaa meihin yhteyttä, niin tulemme kartoittamaan tilanteen paikan päälle. Usein jo asunnossa vierailu antaa meille kattavan käsityksen siitä, mistä tupakanhajun poistossa kannattaa lähteä liikkeelle.

Esimerkiksi pintoihin kertyneiden tupakkajäämien määrä kertoo, aloitetaanko hajunpoisto pintojen pesusta, vai onko ne kannattavampaa uusia kokonaan saman tien tai esimerkiksi sulkumaalata. Hajuhaittaa arvioidaan myös aistinvaraisesti, ja se auttaa ammattilaisiamme tunnistamaan, millä menetelmällä hajunpoisto onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Tupakanhajun poistoprojektin suunnittelua helpottaa huomattavasti tieto siitä, miten kauan asunto on altistunut tupakansavulle. Jos asunnossa ei ole tupakoitu pitkään, otsonointi tai kuivasavukäsittely voivat toimia hyvin. Näissä tapauksissa asunnossa on tupakoitu vain satunnaisesti tai muutamien päivän ajan.

Vaikka hajunpoistotarpeista saadaan usein kattava käsitys arviointikäynnillä, on hyvä muistaa, että hajunpoistoprojekteissa voidaan kohdata yllätyksiä vielä töiden alettuakin. Siksi niissä edetään aina yksi vaihe kerrallaan, ja menetelmiä muutetaan tarvittaessa matkan varrella.

Tupakanhajun poisto onnistuu otsonoinnilla tai kuivasavukäsittelyllä

TAF-Cleanin palveluihin kuuluu kaksi hapettavaa hajunpoistomenetelmää, otsonointi ja kuivasavukäsittely. Hajunpoistoon saattaa joissakin tapauksissa riittää pelkkä hapettava hajunpoistomenetelmä, mutta tällöin huoneistossa on todennäköisesti tupakoitu vain vähän aikaa tai ainoastaan parvekkeella, ja asunnon pintoihin ei ole ehtinyt kertyä tupakan tervaa tai muita jäämiä.

Usein paras keino perusteelliseen tupakanhajun poistoon onkin käyttää hapettavaa hajunpoistomenetelmää yhdessä esimerkiksi pintojen puhdistuksen kanssa. Käytämme näitä menetelmiä myös muiden hajujen poistoon. Kysy meiltä lisää tupakanhajun poistosta tai muista hajunpoistoista.

Kuivasavukäsittely on otsonointia tehokkaampi hajunpoistomenetelmä

Otsonointia voidaan käyttää monenlaisissa hajunpoistoprojekteissa, ja sen toimintaperiaatteena on poistaa hajuja huoneiston pinnoilta ja irtaimistosta hapettamalla. Kun otsonoinnin toteuttaa ammattilainen, se on toimiva ja turvallinen keino hajunpoistoon. Otsonoinnin avulla kiinteistöistä voidaan poistaa myös erilaisia bakteereita.

Kuivasavukäsittely on useimmiten otsonointia tehokkaampi ja nopeampi hajunpoistomenetelmä, sillä sitä käytettäessä varoajat eivät ole yhtä pitkät. Kuivasavukäsittelyllä saadaan aikaan samanlainen hapettava reaktio kuin otsonoinnillakin, ja sitä voidaan käyttää samoihin tarkoituksiin.

Kuivasavulla käsiteltävään tilaan vapautetaan savua, joka koostuu balansoidusta vetyperoksidista, DDAC-desinfiointiaineesta ja kantoaineena toimivasta alkoholista. Tässä muodossa vetyperoksidi pääsee tehokkaasti tunkeutumaan tilan pintamateriaaleihin, ja käsittely tuhoaa erilaiset tupakanhajun aiheuttajat pinnoista hapettamalla ne.

Kuivasavulla tehdystä hajunpoistokäsittelystä ei jää kemikaalijäämiä pintoihin, ja jos huoneistosi pinnoissa on huokoisia materiaaleja, kuten puuta, betonia tai tapettia, kuivasavukäsittely on niille otsonointia hellävaraisempi vaihtoehto.

Tupakanhajun poisto pintojen puhdistuksella

Joskus tupakanhaju tai muu haju on ehtinyt pinttyä seinien pintamateriaaleihin ja huonekaluihin, ja tällöin hajunpoisto on hyvä aloittaa pintojen pesulla. TAF-Cleanilla hajunpoistoja tehdään muun muassa hajunpoistoon tarkoitetuilla ODOX-aineilla, ja käytössämme on myös muita hajunpoistomenetelmiä.

Pintojen pesussa käytetään hajumuokkausainetta ja hajunpoistoon sopivaa pesuainetta, ja pinttyneimmät nikotiinikertymät poistetaan mekaanisesti. Näkyvien tupakanjäämien poistaminen vähentää yleensä hajuhaittoja huomattavasti, mutta perusteelliseen hajunpoistoon tarvitaan lisäksi hapettavaa hajunpoistomenetelmää, kuten otsonointia tai kuivasavukäsittelyä.

Joskus tupakan jäämät ovat juuttuneet asunnon pintarakenteisiin niin tiukasti, että niitä ei saada poistettua edes huolellisella pesulla. Näin käy useimmiten silloin, kun asunnossa on ehditty tupakoida useiden vuosien ajan. Tällöin ainoa vaihtoehto on uusia asunnon tupakansavulle altistuneet pinnat esimerkiksi sulkumaalaamalla nikotiinijäämät piiloon tai purkamalla vanhat pintarakenteet kokonaan ja rakentamalla uudet tilalle. Usein esimerkiksi sulkumaalauksen ja hajunpoiston yhdistelmällä saadaan aikaan erittäin hyvä lopputulos.

Hajunpoistossa voidaan käyttää myös ULV-menetelmää ja ionisaattoria

Myös ULV-menetelmää (Ultra Low Volume) käytetään osana hajunpoistoa. Siinä kiinteistö käsitellään vedestä saatavalla sumulla, joka muodostuu pienistä, lähes samankokoisista pisaroista, ja niiden avulla aineet on mahdollista levittää tilaan tasaisesti. ULV-menetelmä mahdollistaa erikokoisten tilojen tehokkaan hajunpoiston.

Ionisoinnin periaatteena on, että ionisointilaitteiden tuottamat, happea sisältävät ionit puhdistavat sisäilmaa ja vähentävät erilaisten epäpuhtauksien määrää huoneilmassa. Ionisaattorit toimivat vain silloin, jos niitä pidetään jatkuvasti päällä, ja siksi ne sopivat erittäin hyvin tupakanhajun poistoon tupakkakopeissa. Ionisointia voidaan käyttää myös osana hajunpoistoa, ja joissain tapauksissa pelkkä sisäilman puhdistus on riittävä menetelmä hajunpoistoon.

Onko sinulla tarvetta tupakanhajun poistolle tai muille hajunpoistoille kotonasi tai vaikkapa omistamassasi sijoitusasunnossa? Ota meihin yhteyttä, niin jutellaan asiasta lisää. Palveluihimme kuuluvat myös savuvahinkojen hajunpoistot ja puhdistukset.

Samankaltaiset artikkelit